2012. márc. 31.

Az első magok elültetése

Elég későn találtuk ki, hogy ültetni kellene; ősszel a föld parlagon volt, így most az ásás után, sőőőőt közben kell már a magok egy részét végleges lakhelyükre költöztetni. Eddig mindent magról vetettünk, a paprika, paradicsom lesz majd palántás jószág.

Az ültetés kellemesebb meló, mint az ásás és gazolás, legalábbis kevésbé lihegünk, ha a dolgozunk. Azért nehezítettünk a dolgon, helyesebben a természet rakott keresztbe, ugyanis petrezselymet, kaprot és sárgarépát nem a legkomfortosabb több tíz kilométer/órás szélben szórni. A leghátsó részbe egy kis épület mellé került a kapor, a petrezselyem és a snidling. Hagytunk egy kis négyzetet a leendő sütőtök számára, mert továbbra is ragaszkodom hozzá. A düledező viskó elé került tizenkét sorban a négyfajta borsó, fajtánként három-három sort elfoglalva.


A borsóval szembe, a snidlinges-kapros-petrezselymes terület előtt alakítottuk ki a répás területet: fehér- és sárgarépa, három ill. öt sorban. A fehérrépa újítás volt (mintha az egész kertészkedés nem új dolog lenne az életünkben =) ), legalábbis vetőszalagot még soha nem használtunk, hát kíváncsian várjuk az eredményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése