2013. júl. 1.

Egy kis virágoskert

A veteményes mellett (egyelőre) még van egy virágoskert is, vagy sarok, nem is tudom minek hívjam. Eddig csak zöldült össze-vissza, de most már kivirágzott, és nagyon pofásan néz ki =)

Kosárka. Gyerekkoromban annyi volt mindig a kertben, mintha gazként teremne, aztán évekig nem is láttam, most megint van :) Igazi túlélő virág, ha hiszitek, ha nem, a hátsó öt-hat tövön áthajtott egy soktonnás teherautó beállás közben, úgyhogy keresztet vetettünk rájuk. Minden mindegy alapon felállítgattuk és meglocsoltuk őket, most meg virágzik mint a fene.


Liliom, szerintem a leglátványosabb virág a mostani virágzó gazaink közül.

Ez a másik, csak kicsit el van bújva a többi közt.

Madársóska. Kis mutatós, és baromira szívesen terjeszkedik, egyenletesen beborítva mindent :)


A veteményes pedig így áll. Ezek most csak részletek, de tényleg bármit fotózhatnék, nagyon nő, és érik. Hálás dolog ezt a kertet blogolni, de egyben nehéz, mert fotózom egyet, utána két nap múlva már aktualitását veszti, mert beérett, learattuk, stb. Aratás egyébként folyamatosan van, ha sikerül, még ma lefotózgatom, hogy mennyi mindent sikerült egy alig 100 négyzetméteres kertből néhány hét alatt behozni, közte több kiló borsó, zöldbab, fehérrépa, fokhagyma, uborka, cukkini, tök. Nagy részükkel nem is tudunk hirtelen mit kezdeni, előkészítés után mennek a fagyasztóba, de ez tényleg külön poszt lesz.

Fejtenivaló bab, még mindig fut, pedig bokor. De érik.

Kelbimbó.

A karalábé is nő (ez más fajta, mint amit már leszüreletünk).

Cukkini. Továbbra is bánjuk, hogy nem ültettnk többet, mert minden alkalommal várni kell szüret után a következő beérőkre.

A paradicsom is növöget.

Uborka. Na, erről is lesz szó a szüretes posztban.

 A kert egészében. Előtérben a sárgarépa és a fehérrépa (kicsit elfeküdtek ritkítás után), mögöttük a tök-cukkini és zeller, még hátrébb paradicsom és babok. A többi innen nem látszik.

Végül: ez lesz a következő kert helye, az első lépéseket már megtettük :) (Kontrollnak a zöld fű, a többi ki van pusztítva.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése