2013. júl. 25.

Az átverés mestere

Hihetetlenül lusta dög voltam, elfelejtettem megírni a szüretelős posztot, így meg alig érem utol magam, az infók fele kimarad, néha nem is értem magam. De most igyekszem pótolni mindent =)

Listázva, mit és mennyit szedtünk le:
- vöröshagyma: egy ágyásnyi volt, néhány hete kiszedtük az egészet. Nem volt valami nagy szám, túl sok sem lett, ráadásul jó néhány rohadós is volt, szerintem jövőre csak sorjelzőnek fogjuk használni, mert ágyást erre pazarolni nem érdemes.
- uborka: ezt folyamatosan szedjük, eszelős mennyiség terem, már tele van egy sokliteres savanyúságos edény uborkával, de naponta lehet újabbakat leszedni, no meg egy csomó túl is érik, mert nem vesszük észre a levelek közt. Kovászosnak is jutott, abból is lett egy nagyobb üveggel, már a másodikat pakoljuk.
- cukkini: egy időre megrekedt, de most megint tele van az egész, nem is tudunk velem it kezdeni, megy a fagyasztóba, mert csak ránk rohadt. Pedig esszük salátának, párolt zöldségnek, sütjük, töltjük, ántjuk, minden :D
- tök: ez viszont nem nagyon akar teremni, alig néhányat tudtunk csak leszedni róla, de azok vajpuhák voltak, szóval összességében ez sem rossz.
- karalábé: rengeteg termett, és óriásiak voltak. Sajnos hülye fejemmel nem fotóztam le őket, de több giga példány is előkerült. Most a fagyasztóban várják a reinkarnációt :)
- paradicsom: ebből nem sokat szedtünk le, de ami van, az finom. A probléma az, hogy nem akar érni :D Szó szerint! Rogyásig van az összes bokor, de a francért sem pirosodik...

Ezen kívül vetettünk másodszorra borsót, babot, uborkát. A borsó ki lesz kapálva, foghíjasan nő, a kikeltek sem túl mutatósak. A bab szép, de az első kanyarban is gyönyörű volt, nem mellesleg több kilónyit termett tisztán. Az uborka meg szimplán sikerélmény :D

Képek, amik közül egy-kettő nem a minőség netovábbja, de most ennyire futotta.

A leszedett hagyma, talán itt is látszik, hogy nem az igazi.

A másodvetésű bab.

Zeller. Ezt most azért rakom be, hátha itt jobban látszik a felső képen is meglévő "kráter" a növények mellett. Elvileg az ilyen barázdás öntözés beválik, mi adtunk neki próbaidőt. Maga a dolog arról szól, hogy nem közvetlenül a növényt locsoljuk, hanem mellette a talajt, mert így megvan a víz utánpótlás, de a talaj szerkezetét a víz verése nem vágja tönkre. Meglátjuk, egyelőre placebóként működik :)



Paradicsomok, amik csak kicsit akarnak érni, de rogyásig vannak.

Némi gyümölcs, ennyi képviselteti magát.

Uborka, másodvetésben, futtatva, barázdásítva. Mellette a gusztustalan másodvetésű borsó.

Kelbimbó. A levél fonákján továbbra is ott csücsülnek a lepkéink.

Uborka, még természetes élőhelyén...

...reinkarnálódik a fehér edényben egy papucs mellet :) A hagyma, fokhagyma, uborka saját, a paprika nem, mert a palánták kinyiffantak.

Egyveleg. Felülről-balról indulva cukkini darabolva, bab kifejtve, karalábé darabolva, mélyebben zöldbab darabolva. Alul karalábé reszelve, karalábé darabolva, mélyebben karalábé darabolva, jobb oldalt mélyen borsó kifejtve :) Nem látszik, de nagyon mélyen van némi sárgarépa, már amelyiknek sikerült eljutni ebbe a stádiumba, a legtöbbet nyersen megettük :)

Közelebbről.

Fos minőségű a kép, de ez a fokhagyma termés. Viszonyításként egy üveg paradicsomlé fenn figyel a sarokban. Szép nagy fejeik vannak, hüvelyknyi gerezdekkel, nem is tudjuk, hogy csináltuk :D

Virágoskert. A virágok maguk gyönyörűek, de egyik gaz sem bírja el a súlyát, és bár ebből a szögből nem látszik, az egész bagázs a mályvának fekszik.


Újabb fos kép, de látszik, milyen szépen kivirágzott a kosárka (most már éppen elvirágzik). Nem tudom melyik szín lesz a domináns, de kíváncsi vagyok, egy-két év múlva melyik szín marad meg.

Ez a legszebb és leglátványosabb, szóval ez biztos recesszív :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése