2012. ápr. 2.

Fűszernövények és eper

Alig tudom magam utolérni írás terén - inkább a kertben töltöm az időt. Vicces, ha valaki egy-két éve azt mondja nekem, hogy egyszer megszállottan fogok földet túrni, eskü kiröhögöm. De hát ez az idő is eljött :)

Az eper a kedvenc gyümölcsöm. Sajnos szezonális, egyébként meg nem is olcsó, főleg ha arra gondolok, hogy megveszek egy kis dobozzal sokszor horribilisért, utána a felfújt epreknek se íze, se bűze. Normális palántát nem találtunk, így megpróbálok magról ültetni, ami elég nagy kihívás, tekintve hogy nem vagyok túl tapasztalt. Inkább semennyire sem. Indátlan, alpesi epret ültettem ládába, gondosan válogatott földbe. Szinte a felszínre kellett ültetni, hát nem fűzök hozzá nagy reményeket... Ha kikel, alaposan meg fogok lepődni :D

Ezenkívül ültettem fűszernövényeket is, kakukkfüvet és tárkonyt, utóbbit imádom, ragulevesbe kiváló! Emellett kamillát is, mert gyönyörű, jó illata van, és apám úgyis mindent inhalálással kezel :) Ezekért is aggódom, az ilyen nagyon apró magokban nem tudok bízni, egyszerűen életszerűtlen, hogy a kezeim között kikelnek.

Az ásás továbbra is program, de ha minden igaz, pár napon belül befejezzük, és tényleg vége ennek a vég nélküli tarackvadászatnak. Legalábbis ilyen nagy méreteket remélhetőleg többet nem ölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése