2012. máj. 25.

Az ígért képek

Muszáj pótolnom, nem is írok sokat, csak kommentálok :)

Kezdjük a virágokkal:
Így néz ki a petúnia, ha napfényen van sokáig...

...így pedig akkor, ha többször is elfelejtjük, hogy szegényt árnyékban tartjuk =(

A muskátlijaink nem nagyon virágoznak, hasonló tempóban nőnek, mint az epreim: vagyis élnek, de a havi egy fél levél növekedés a maximum produkció.

Az egyik dália, ezek szépen nőnek.

A veteményesben pedig ez van:

A sütőtököm =)))

A borsó, amelyen most nem látszik a pusztítás.

Ééééééés, az egyes számú közellenség(ek), akik most nem képviseltetik magukat nagy számban, de látszik, hogy micsoda zabálást képesek levágni...

Ennek ellenére a borsó kitart :)

A krumpli. Lekopogom, még krumplibogarunk sincs, pedig már ekkora óriási a növény.

A zöldbab és a szárazbab. (Előbbit kissé megcsócsálták a meztelen csigák, de komolyabb baja nem lett végül.)

A sárgarépa, a kapor és a petrezselyem - utóbbinak annyira örültem, mint egyik növénynek sem, ugyanis ez volt az egyetlen faj, ami első vetésre egyáltalán nem kelt ki. De másodjára már szerencsére igen.

Uborka, ami nagyon szép, kár hogy a rejtélyes növényeltűnések ezeket sem kímélték.

Ezt kommentálni sem kell, ennyi maradt a brokkoliból a csigatámadás után... A helyére és mellé vetett karfiolból sem maradt sok =(

A letaposott hagyma, állítólag ezt így kell vagy így is lehet. Nekem fura módszer, akiket ismerek, azok vagy azt mondják, hogyne ez jó és működik, vagy pedig jól körberöhögnek, hogy micsoda marhaság.

A cukkini, ami a legfaszább növény a világon, hatalmas sikerélmény, a csigák nem szeretik, és mellé isteni finom no meg egészséges :))

A palántáról ültetett zeller és paradicsom - magról akartunk ültetni, de nem jött össze, úgyhogy mégiscsak vettük a palántákat, és nem bántuk meg, mert nagyon ellenálló és szépen fejlődő növények.

A paprika, szintén palántáról.

Végül a gyümölcsfák:

A barack.

A szilva.

3 megjegyzés:

  1. Sokkal szebbek vagytok, mint mi. :) Hogy van ez a letaposott hagyma? Még sosem hallottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-) Igyekszünk, csak sajnos a csigákkal nem tudunk mit kezdeni, és egy-egy locsolás-eső után randalíroznak, és oda a növények fele :-S
      A hagymaletaposás: anyukámnak félig-meddig szakirányú végzettsége van, és ő anno úgy tanulta, hogy a nagy leveleket, virágokat le kell tördelni, különben a növény túl sok energiát fektet a virágzásba és maghozásba. Bár más kertészkedők szerint ez városi legenda, a környékünkön sokan csinálták, és tényleg jól termett a hagyma.

      Törlés
  2. A virágtördelésről én is hallottam, bár tavaly nem hozott virágot a vöröshagyma, így nem volt gondom vele:) Köszi az infót.

    VálaszTörlés